Kenkien hoito

Vaihda kenkiä joka päivä, ja saat onnelliset jalat.

Kengät ovat valmistettu käytettäviksi, mutta ne tarvitsevat myös lepoa. Jalkamme hikoilevat, ja kengät tulevat kosteiksi. Valitettavasti kuluvat kosteat kengät nopeammin, ja tämän vuoksi kenkien pitää antaa kuivua käytön jälkeen.

Käsittele kenkäsi

Tämä on erityisen tärkeää nahka-, mokka- ja nupukkikengille, sekä kangas- ja verkkopäällysteisille kengille. Käsittele kenkäsi oikein ennen käyttöä ja hoida niitä sen jälkeen oikeaoppisesti, jotta saat ne likaa- ja vettähylkiviksi. Kuivaa kengät kostealla rätillä käytön jälkeen. Käsittele kenkiä vain kuivana.

Anna kenkien ilmakuivua

Älä koskaan kuivaa kenkiä kuivausrummussa tai kuivauskaapissa. Varmista, että kengät ovat täysin kuivat ennen käyttöä.

Tekstiilikenkien puhdistus

Useimmat tekstiilikengät voidaan konepestä. Laita kengät pesupussiin tai tyynyliinan sisään ja pese korkeintaan 30 asteessa. Memory Foam -pohjaisten kenkien on annettava ilmakuivua vähintään 10-12 tuntia.

Nahkakenkien puhdistus.

Nahkakengät on puhdistettava ja käsiteltävä säännöllisesti oikeanlaisella nahanhoitoaineella. Käsittele kengät säännöllisesti kenkävoiteella tai -öljyllä varmistaaksesi, että nahka että pysyy notkeana ja pehmeänä. Nahkakenkiä EI saa pestä koneessa.

Mokka- ja nupukkikenkien puhdistus

Mokka- ja nupukkikengät on käsiteltävä säännöllisesti. Harjaa ne puhtaiksi mokkaharjalla, ja käytä vain näille materiaaleille tarkoitettuja puhdistus- ja käsittelyaineita. Mokka- ja nupukkikenkiä EI saa pestä koneessa.

Lasten valokenkien puhdistus

Valokenkiä EI saa pestä koneessa, sillä konepesu saattaa vaurioittaa kenkien valotoimintoa. Puhdista kengät pyyhkimällä ne lämpimään, mietoon saippuaveteen kostutetulla liinalla.