Kenkien kyllästys ja pesu pitävät kengät elinvoimaisina

Kenkien kyllästys ja pesu pitävät kengät elinvoimaisina
  • Sisällysluettelo

Käytämme kenkiämme erittäin paljon ja siksi olemme myös riippuvaisia ​​kenkien monista ominaisuuksista. Valitettavasti monet ihmiset unohtavat priorisoida kenkien puhdistuksen ja kyllästyksen, vaikka nämä toimenpiteet pidentävät merkittävästi sekä kenkien kestävyyttä että käyttöikää. Kengät altistuvat käytössä vähän kaikelle – siksi kenkien puhdistus ja kyllästäminen on erittäin tärkeää.

Suojaa jalkineitasi lialta ja kosteudelta

Tekstiilin kyllästys on monille mistä tuttua, mutta kengät vaativat yhtä lailla huoltoa. Kenkien kyllästäminen eli impregnointi on hyvin yksinkertaista, mutta erittäin tärkeää kenkien kestävyyden kannalta. On erittäin tärkeää, että muistat kyllästää kengät ennen ensimmäistä käyttökertaa, sillä näin varmistetaan paras lopputulos.

Jos kengät on kyllästetty, ei lopputuloksena ole toki vedenpitävät kengät, mutta kengän pinnalle syntyy suojaava kalvo, joka pitää kengän vettä hylkivänä ja suojaa lialta ja roiskeilta. Hyvän kyllästyksen ansiosta myös kengän hengittävä materiaali säilyy paremmin alkuperäisenä.

 

Miten kengän kyllästys tehdään oikeaoppisesti?

  1. Varmista aina ennen käsittelyä, että kengät ovat puhtaat.

Ennen kuin aloitat kyllästyssuihkeen levittämisen kenkiisi, muista, että niiden on oltava puhtaat. Jos et ole puhdistanut kenkiä etukäteen, kyllästyksellä ei ole optimaalista vaikutusta.

  1. Suihkuta ohuita kerroksia kengän pinnalle

Kyllästäminen on erittäin tärkeää, mutta silti on tärkeää, että et levitä impregnointisuihketta  liikaa kerralla. Jos suihkutat liikaa, suoja voi muodostua epätasaiseksi ja siksi on parempi tehdä mieluummin useita ohuita kyllästyskerroksia yhden paksumman kerroksen sijaan. 

  1. Anna kenkien kuivua kokonaan ennen käyttöä - muista ilmakuivaus!

Kenkien on aina oltava ilmakuivatut, ja niitä voi käyttää vasta, kun ne ovat täysin kuivat. Muista, että joidenkin pohjallisten kuivuminen voi kestää erityisen kauan. Kenkiä ei tule missään nimessä kuivata lämpöpatterilla tai kuivausrummussa.

Kuinka usein kenkien kyllästys tulee suorittaa?

Vaikka olisit tehnyt jo tarvittavat huoltotoimenpitete ja sinulla olisi kyllästyskengät ennen ensimmäistä käyttöä, on muistettava, että kyllästys on tehtävä säännöllisin väliajoin, jotta kengät pysyvät puhtaina ja käytännöllisinä. Nyrkkisääntönä on, että kengät kannattaa kyllästää kerran kuukaudessa. Kosteana vuodenaikana  aikana jalkineet kannattaa kuitenkin kyllästää noin kerran viikossa.

Millaisia ​​kenkiä voi ja kannattaa kyllästää?

Joitakin materiaaleja, kuten mokkaa, mikrokuitua ja polyuretaania, ei saa kyllästää. Nämä materiaalit eivät pysty imemään kyllästyssuihketta ja siksi kyllästäminen on tässä tapauksessa haitallisempaa. Siksi sinun tulee muistaa tarkistaa kenkien materiaalit, jotta ne saavat ansaitsemansa asianmukaisen hoidon.

Toki eri kenkien kyllästymisvalmiudessa on eroja ja siksi on tärkeää tietää, mikä kyllästys sopii kenkiisi parhaiten. Mokka-, nupukki-, nahka- ja verkko/tekstiilikenkiin suosittelemme Water Proofer -suihketta, jota voidaan käyttää erityisesti näille materiaaleille.

 

  • Mokka ja Nupukki vaativat erityistä huomiota

Mokkakenkien puhdistus tehdään hyödyntämällä mokkanahka/nupukki-materiaaleille tarkoitettua puhdistusainetta, kun taas mokkanahkaan on hyvä käyttää kenkäharjaa lian poistamiseen ja ulkomateriaalin hellävaraiseen puhdistamiseen.

On kuitenkin tärkeää kyllästää mokkanahka ja nupukkikengät säännöllisesti, koska ne voivat olla erityisen alttiita käytössä – siksi kyllästys auttaa tekemään materiaaleista sadetta, räntää ja likaa kestäviä.

  • Nahkakenkien kyllästys ja tarvittavat välineet

Nahkakenkien puhdistus ja kyllästys tulee tehdä säännöllisesti, jotta ne pysyvät kauniina ja vedenpitävinä. Voit myös puhdistaa kengät miedolla nahanpuhdistusaineella ja levittää säännöllisesti kengänkiillotetta/kenkäöljyä varmistaaksesi, että nahka pysyy joustavana ja pehmeänä.

  • Mesh/Tekstiilikengät tarvitsevat myös huoltoa

Verkko-/tekstiilikengät on myös kyllästettävä, ja tämä on erittäin tärkeää tehdä säännöllisesti, koska ne likaantuvat usein ja lika voi usein jäädä kiinni pidemmäksi aikaa. Kyllästämällä verkko/tekstiilikengät varmistat, että niitä voidaan käyttää pitkään ja että tahrat ja lika on aina helppo pyyhkiä pois.

 

Mitä välineitä tarvitaan kenkien kyllästämiseen? 

Koko levitysprosessin helpottamiseksi voit käyttää Water Proofer -suihketta, jossa on hyvä ja optimaalinen suihkutustoiminto. Näin kenkien impregnointi on helppoa ja nopeaa. Pidä suihkepulloa n. 15 cm päässä kenkien pinnasta ja suihkuta ohut kerros kenkien pinnalle. Varmista, että käännät kenkiä tasaisin liikkein, jotta suihke leviää perusteellisesti koko pinnalle.

Kun tämä on tehty, kyllästys luo hengittävän suojan vettä, nestettä ja tahroja vastaan ​​sekä pitää tämän kyseisen kerroksen paikoillaan, jotta lika ja tahrat voidaan helposti pyyhkiä pois.

 

Pese kengät pesukoneessa - sallittua vai ei?

Kengät pesukoneessa herättää usein epäilyksiä. Kuinka pestä kengät oikeat oikeappisesti? Voit pestä kengät pesukoneessa, mutta vain jos materiaali sen sallii ja oikeaa lämpötilaa noudattaen. Useimmat verkko-/tekstiilikengät voidaan pestä helposti pesukoneessa, joten kenkien huoltaminen on uskomattoman helppoa. Paras tapa toteuttaa kangaskenkien pesu pesukoneessa on käyttää tyynynpäällistä tai pesupussia, jotta kengät eivät kolise ympäri pesukonetta. Pese lenkkarit sitten pesukoneessa enintään 30 asteessa.

Muista kuitenkin, että kaikki kengät eivät kestä konepesua! Näitä ovat esimerkiksi mokka-, nupukki- ja valokengät jne. - mutta ne on silti pidettävä puhtaina. Voit poistaa näkyvän lian kenkäharjalla ja sen jälkeen voit käyttää Athletic Cleanser -puhdistusainetta puhdistaaksesi kengät hyvin ja hellävaraisesti.

Levitä ainetta suoraan kankaalle, sienelle tai kenkäharjalle ja hankaa kengät huolellisesti. Tämän jälkeen voit poistaa ylimääräisen kosteuden ja lian puhtaalla, kuivalla liinalla. Näin sinulla on pari kauniita ja siistejä kenkiä. Todellinen sneaker cleaner!

Kengät tulee aina kuivata ilmavasti

Riippumatta siitä, onko kengät pesty pesukoneessa vai ei, kenkien tulee aina olla ilmakuivattuja – älä koskaan käytä kuivausrumpua tai lämmityskaappia kenkien kuivaamiseen puhdistuksen tai käytön jälkeen. Varmista, että kengät ovat täysin kuivat, ennen kuin käytät niitä uudelleen. Löydät Skechersin valikoimasta kenkiä, joita tulee ilmakuivata useita tunteja, kuten Memory Foam -pohjallisilla varustetut kengät, joiden tulee kuivua 10-12 tuntia pesun jälkeen.

Vaihda kengät joka päivä ja pidä jalat tyytyväisinä

Vaikka kengät on tehty käyttöä varten, on myös tärkeää antaa niille välillä tauko. Jalkamme hikoilevat paljon ja tekevät kengistämme kosteat. Mutta kosteat kengät kuluvat nopeammin ja siksi kengät tulee kuivata kunnolla käytön jälkeen.

Muista siis antaa kengillesi aikaa levätä ja pyri vaihtamaan kengät joka päivä. Näin varmistat, että jalkasi ovat onnellisia ja kengät näyttävät upeilta ja kestävät pitkään.

Jos kengät alkavat haista happamilta varpailta tai haluat niiden tuoksuvan raikkaalta, voit käyttää Odor Eliminator -kenkäsuihketta. Kyseessä on upea kenkäsuihke häivyttämään pahat hajut pois. Suihkuta vain ainetta kengän sisäpohjaan ja anna kuivua - ja sinulla on raikas kenkäpari.

Kun noudatat näitä vinkkejä kenkien huollossa ja kyllästämisessä, kengät kestävät pidempään - varsinkin jos teet käsittelyn säännöllisesti. Näin varmistat materiaalien säilymisen, jotta kenkien ominaisuudet ja ulkonäkö kestävät vielä eteenpäin.