Näin valitset oikeat vaelluskengät tai retkikengät

Näin valitset oikeat vaelluskengät tai retkikengät
  • Sisällysluettelo

Me Skechers-tiimiläiset rakastamme pitkiä kävelylenkkejä, joilla voi nauttia kauniista ympäristöstä ja luonnosta. Ilman hyviä jalkineita ei pötkitä kuitenkaan pitkälle. On tärkeää, että pitkille kävelyretkille lähtiessä jalkineet ovat tukevat ja vakaat jalassa. Täältä löydät vinkkejä, joiden avulla pääset valitsemaan tarpeisiisi parhaat vaelluskengät tai retkikengät.

Skechers-valikoimasta löydät mukavat ja käytännölliset naisten ja miesten vaelluskengät ja retkeilykengät. Meiltä löydät juuri oikeanlaiset vaelluskengät – suuntasitpa millaiselle reitille tahansa.

 

 

Miksi ostaa vaelluskengät?

Kuten kaikissa aktiviteeteissa, myös vaelluksilla ja retkeillessä on tärkeää käyttää oikeanlaisia jalkineita. Siksi pitkille matkoille on hyvä valita vaelluskengät tai retkeilykengät. Myös lenkkareissa voi kävellä pitkiäkin matkoja, mutta vaelluskengät tarjoavat ehdottomasti enemmän kestävyyttä ja tukea. Siksi on hyvä muistaa, että kaikkiin tilanteisiin on saatavilla juuri niihin sopivat varusteet.

Vaelluskengät ja retkikengät – mikä ero?

Vaelluskengät on yleensä valmistettu kestävästä materiaalista, joka antaa hyvän tuen ja kestää pitkään käytössä. Vaelluskengissä on keskikorkea tai korkea varsi, jonka ansiosta nilkka saa myös tukea, mikä on tärkeää pidemmillä vaelluksilla.

Skechers-vaelluskengät hengittävät hyvin ja ovat eristävät, sillä ne on tietysti suunniteltu pidettäväksi jalassa pitkään. Vaelluskengät ovat painavammat kuin retkeilykengät, joten niiden liikkumisvapaus on pienempi. Siksi omien tarpeiden tunteminen on tärkeää vaelluskenkiä valitessa.

Miten valitsen parhaat vaelluskengät?

Ensin on tärkeää miettiä, millaisessa maastossa vaellat. Jos aiot liikkua Norjan vuoristossa kovalla kivikkoisella maaperällä, on tärkeää, että kengissä on tukeva pohja ja keskikorkea tai korkea varsi, jotta kengät ovat vakaat. Jos olet lähdössä kiertämään tasaisempaa reittiä, voit yleensä kävellä polkuja ja helpompaa maastoa pitkin. Retkeilykengät ovat tässä tapauksessa hyvä vaihtoehto, sillä ne ovat yleensä kevyemmät ja joustavammat kuin vaelluskengät.

Seuraavaksi on erittäin tärkeää tietää, kuinka pitkälle vaellukselle aiot lähteä. Jos olet siis lähdössä pidemmälle yön yli kestävälle retkelle, sinulla on todennäköisesti mukana raskaampi ja suurempi rinkka kuin päiväretkelle lähtiessä. Jos olet siis lähdössä pitkälle vaellukselle, on tärkeää varmistaa, että polvet, selkä ja nilkat saavat hyvän tuen. Tällöin nilkkaa tukevat ja vahvasta materiaalista valmistetut vaelluskengät ovat hyvä valinta.

Skechers tarjoaa naisten ja miesten vaelluskengät, joissa on Goodyear-ulkopohja. Ulkopohja takaa vakauden, joustavuuden, erinomaisen pidon ja tukevan jalansijan. Nämä kengät ovat fiksu ja varma valinta pitkille retkille vaihtelevassa maastossa.

On myös erittäin tärkeää miettiä, millaisessa ilmastossa aiot kävellä: onko luvassa sadetta, lämpöä vai kylmää säätä? Näin voit päättää, kannattaako sinun valita retkeilykengät, jotka ovat kevyet, hengittävät ja valmistettu ohuemmasta materiaalista ja näin hyvä valinta lämpimään säähän. Jos aiot lähteä Karhunkierrokselle talvella, vedenpitävät vaelluskengät vuorella ja pehmustuksella ovat optimaalisin valinta. Meiltä löydät sekä naisten että miesten vaelluskengät ja retkeilykengät.

 

Miten jäykät vaelluskengät tarvitsen?

Valitsitpa vaelluskengät tai retkikengät, on tärkeää tarkastella tarkkaan pohjaa ja vartta. Jos teet enemmän päiväretkiä helpommassa maastossa, pehmeä pohja ja matalampi varsi sopivat hyvin. Valikoimamme retkeilykengät ovat täydelliset, jos olet lähdössä päiväretkelle metsään, ja kengissä on mukavat, pehmeät ja tukevat sisäpohjat. Katso käytännölliset ja tyylikkäät naisten ja miesten retkikengät.

Jos sen sijaan olet lähdössä pitkälle vaellukselle, jäykkä pohja ja korkea varsi ovat paras valinta. On hyvä muistaa, että mitä pidempi ja haastavampi vaellus on, sitä jäykemmät kengät tarvitset.

Miten välttää rakkulat vaelluskengissä?

Suuri huolenaihe vaellukselle lähtiessä on, että jalkoihin saattaa tulla rakkuloita. Tällöin kävelyä saattaa kivun ja ärsytyksen vuoksi olla vaikea jatkaa. Alta voit lukea vinkkejä siihen, miten välttää rakkulat vaelluksella.

Yksi tärkeimmistä asioista on valita vaelluskengät tai retkikengät, jotka sopivat maastoon. Muista myös solmia kenkien nauhat huolellisesti ja tarpeeksi tiukasti, jotta ne ovat hyvät jalassa.

Lisäksi on tärkeää käyttää kenkiä jo ennen pitkälle vaellukselle lähtemistä, sillä muuten ne todennäköisemmin alkavat hiertää. On myös erittäin tärkeää, että retkeilykengät ja vaelluskengät puetaan huolellisesti jalkaan ja nauhat kiristetään kunnolla.

vaelluskengät

Mitkä sukat valitsen vaellukselle?

Hyvät vaellussukat ovat myös tärkeät, sillä ne ovat ylimääräinen kerros jalkaterän ja kenkien välissä ja estävät hiertymistä. Vaellussukat on yleensä valmistettu villasta tai synteettisestä materiaalista, jotka molemmat imevät hyvin kosteutta ja säätelevät lämpötilaa. Hyvät vaellussukat ovat tarpeellinen lisäkerros jalkaterän ja kengän väliin, jotta kengät eivät hierrä ihoa.

Kuinka pitkään vaelluskengät kestävät?

Vaelluskengät valmistetaan kestävistä ja vahvoista materiaaleista, joten ne kestävät käyttöä erittäin hyvin. Eri kenkien välillä materiaaleissa ja kestävyydessä on kuitenkin eroja. Joka tapauksessa vaelluskengät ovat kuitenkin paljon kestävämpiä kuin muunlaiset jalkineet.

Yleisesti ottaen vaelluskengät kestävät jopa 1500 kilometriä ennen kuin ne on vaihdettava, kun taas retkeilykengät kestävät noin 1200 kilometriä. Jos etsinnässä on uudet vaelluskengät, tutustu laajaan valikoimaan ja löydät uudet naisten tai miesten vaelluskengät ja retkeilykengät.

Voiko vaelluskengät pestä?

Kuten muutkin kengät, myös vaelluskengät ja retkeilykengät tulee huoltaa säännöllisesti. Kun huolehdit jalkineistasi, ne kestävät pitkään. On tärkeää myös muistaa kyllästää vaelluskengät ja retkeilykengät, jotta voit huoletta käyttää niitä kaikissa sääolosuhteissa.

Katso kyllästysoppaamme täältä ja lue muita hyviä vinkkejä jalkineiden hoitoon.

Minkä kokoiset vaelluskengät valitsen?

Kun olet löytänyt tarpeisiisi sopivat vaelluskengät tai retkikengät, on tärkeää löytää oikea koko ja malli. On tärkeää, että vaelluskenkä istuu jalkaan tarpeeksi napakasti, mutta jalkaterän etuosassa on silti tarpeeksi tilaa.

Kun kävelet paljon ja erityisesti mäkisessä maastossa, on tärkeää, että varpaille on tarpeeksi tilaa kengissä. Muuten ne saattavat kipeytyä. Kenkien tulee siis ennen kaikkea olla mukavat ja hyvät jalassa.

Skechers tarjoaa vaelluskengät ja retkeilykengät Classic Fit - ja Relaxed Fit -malleissa. Relaxed Fit -mallissa etujalkaterälle on enemmän tilaa. Siksi Relaxed Fit -malli sopiikin henkilöille, joilla on leveämpi jalka ja jotka kaipaavat jalalleen enemmän tilaa.

Katso kaikki valikoimamme naisten ja miesten vaelluskengät – tyylejä ja malleja on lukuisia! Jos tarvitset apua oikeanlaisen kengät valintaan, voit aina pistäytyä myymälöissämme. Meiltä löydät taatusti tarpeisiisi sopivat vaelluskengät tai retkikengät.