Henkilökohtainen tarina Caminon vaelluksesta Skechers Max Cushioning -jalkineissa.

Henkilökohtainen tarina Caminon vaelluksesta Skechers Max Cushioning -jalkineissa.
  • Sisällysluettelo

Me Skechersillä saimme 11.10.2022. Leneltä sähköpostia, jossa hän kertoi tyytyväisenä Caminon vaelluksestaan Skechers Max Cushioning -jalkineissa. Lene haluaa mielellään jakaa tarinansa ja kokemuksensa 800 kilometrin vaelluksesta Skechersin kengissään.

Lene vaelsi ranskalaisen reitin nimeltä Camino Francés. Se on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista vaellusreiteistä, joka ulottuu Ranskan Saint-Jean-Pied-de-Portista, Santiago de Compostelaan Espanjassa. Reitti tunnetaan kauniista maisemistaan ja historiallisista kaupungeista, kuten Pamplonasta, Burgosista ja Leónista.

Pitkäaikainen unelma

Lenellä oli pitkäaikainen unelma kävellä Camino läpi ennen kuin hän täyttää 50 vuotta. Valitettavasti koronavirus pilasi hänen suunnitelmansa. Kun Tanska ja muu maailma alkoivat hiljalleen avautua uudelleen, Lenen aviomies sai hänet vakuuttuneeksi reissuun lähtemisestä: "Onneksi mieheni halasi minua rakastavasti ja sanoi, että jos en lähde nyt, sitä ei koskaan tapahtuisi." Lene soitti äidilleen: "Haluaisitko kävellä Caminon syyskuussa?". Lenen äiti suostui tähän mielellään.

Täydellisten vaelluskenkien etsintä

Lene on innokas kävelijä ja hän kertoo ostaneensa vuosien varrella monia eri merkkisiä kenkiä, nilkkureita, sandaaleita, sekä eripaksuisia sukkia. Valitettavasti tuloksena on aina ollut rakkuloita, kipeät kantapäät sekä turvonneet ja väsyneet jalat.

Sen vuoksi Lenelle oli tärkeää löytää kengät, jotka sopisivat hänen Caminon vaellukselleen.

Lene kertoo, että hänellä on ollut hyviä kokemuksia Skechersin kengistä töissä jo vuosien ajan, mutta hän tiesi, että hänen omistamansa Skechersin malli ei soveltuisi kävelyyn Caminon epätasaisessa ja vuoristoisessa maastossa. Oli siis täysin sattumaa, että Caminon vaelluksella käytettiin Skechers Max Cushioning -mallia, jota hän ei tuntenut lainkaan.

Vaelluskengät vai Max Cushioning?

Kööpenhaminassa vietetyn syntymäpäivänsä jälkeen Lene ja hänen miehensä poikkesivat Ringstedin Outletissa ja vierailivat Skechersin myymälässä. Lene kertoi rohkeasti kysyneensä tiskin takana olevalta nuorelta mieheltä: "Mitkä kengät valitsisit, jos sinun pitäisi kävellä 800 kilometriä", jolloin mies katsoi alaspäin ja kehotti Leneä valitsemaan kengät, jotka hänellä oli jalassaan – Max Cushioning -kengät.

Skecherseihin pukeutunut nuori mies puhui paksusta pohjasta ja kenkien hyvästä ilmanvaihdosta, mikä oli hänen mielestään erityisen tärkeää, jotta jalat eivät kuumene pitkän päivän aikana. Hän ylipuhui Lenen ja Max Cushioning -kengät ostettiin mukaan kotiin.

 

Harjoittelu alkaa

Ostettuaan uudet Max Cushioning -kengät, Lene alkoi vähitellen käyttää niitä. Hänen mukaansa kengät olivat mukavat ja kevyet jalassa. Reippaan kävelynkin jälkeen sekä jalanpohja että jalkaterä tuntuivat hyvältä. Lene kuitenkin myöntää, että totutteleminen uusien kenkien jousitukseen kesti jonkin aikaa ja hän joutui kävelemään paljon tottuakseen kenkiin. Nykyään Lene ei käytä mitään muita – ei töissä eikä vaelluksilla. "Käytän niitä koko ajan, koska ne tukevat jalkojani hyvin."

Pystyykö 800 kilometriä kävelemään lenkkareissa?

Kun Lene kertoi ystävilleen ja tuttavilleen, että hän oli päättänyt käyttää Max Cushioning -kenkiä Caminolla, monet heistä olivat yllättyneitä ja epäilivät, selviytyisivätkö lenkkarit 800 kilometrin vaelluksesta. Lene oli kuitenkin vakuuttunut siitä, että hän oli löytänyt täydelliset jalkineet matkaa varten. Hänestä tuntui, että mikään muu malli ei sopinut hänelle näitä paremmin ja jos ne eivät toimisi, hän ostaisi toiset paikan päältä.

Mitä minun pitäisi ottaa mukaan Caminolle?

Lene kertoo pakanneensa reppuunsa noin 6 kiloa tavaraa. Hänen filosofiansa oli "käyttää tervettä järkeä" ja pakata mukaan vain tarpeellinen. Lene nauraa ja sanoo: "Ainoa asia, jota ei käytetty, oli silmälasien puhdistusliina."

Hyvä neuvo Leneltä on pakata kerros kerrokselta, sillä se minimoi painon. Hänen kohdallaan toimi hyvin se, että hän kysyi tavaroita pakatessa itseltään, olisiko tämä tavara "pakko olla vai kiva olla mukana". Lene korostaa, että siinä on paljon eroa mitä kukin voi tarvita matkalla, mutta hänelle tärkeintä olivat laukku ja kengät.

Seikkailu alkaa: Matka Santiago de Compostelaan

4.9.22 – Lene ja hänen äitinsä lensivät Ranskaan aloittamaan suuren seikkailun.
Lene ja hänen äitinsä aloittivat matkansa Saint-Jean-Pied-de-Portista 5.9. ja valmistautuivat kävelemään 800 kilometriä Santiago de Compostelaan, Espanjaan.

Lene vietti yhteensä viisi viikkoa 800 kilometrin matkan kävelyyn. Se oli tarpeen, sillä koronan jälkeen Camino oli monien suosiossa kesällä 2022 ja heidän kanssaan samaa reittiä vaelsi valtava määrä ihmisiä.

Vapauden löytäminen Caminolla

Tämä vaellus vaatii sitkeyttä ja kärsivällisyyttä, sillä sinun on oltava valmis kohtaamaan haasteita ja voittamaan ne. Yksi suurista haasteista Lenelle oli ihmisten määrä Caminolla. Se oli hyvin suosittu kohde viime syyskuussa, koska matkailu oli vihdoin taas mahdollista. Siksi Lenen ja hänen äitinsä oli varattava yöpymisiä.

Säilyttääkseen sen vapauden tunteen, joka Leneä kiinnosti matkassa, oli tärkeää olla fiksu: "Normaalisti ajatuksemme oli tulla avoimin mielin." hän sanoo. Mutta Lene huomauttaa, että sisäisen stressin kanssa kulkeminen ja majoituksesta huolehtiminen joka päivä vei nopeasti vapauden tunteen. Se tarkoitti sitä, että matkojen pituuteen vaikuttivat hotellivaraukset: "Ne tietysti myös määrittelivät sen, kuinka paljon pystyimme kävelemään joka päivä."

Kuin kone, joka halusi vain jatkaa matkaa eteenpäin

Lene sanoo, että Max Cushioning -kengät jalassaan hän tunsi olevansa valmis kävelyyn. Hän huomauttaa, että hänen jalkansa tuntuivat kuin koneelta, joka halusi vain jatkaa matkaansa. Hän käveli reitin läpi ilman lepopäiviä.

"Minun piti aluksi tottua jousitukseen, mutta kun olin treenannut, kävelin koko Caminon läpi. Sain vain kaksi pientä rakkoa ensimmäisten viikkojen aikana – muuten ei mitään ongelmia. Se oli ainoa vastoinkäyminen ja olin niin innoissani Max Cushioning -kengistäni. En edes käyttänyt rakkolaastareitani!"

Jalkapallovamman vuoksi Leneltä puuttuu yksi nilkan nivelsiteistä ja siksi hän tarvitsee hyvän tuen kantapään ympärille. Onneksi Lene ei tuntenut mitään epämukavuutta Max Cushioning -kengissään.

"Niissä on hyvä tuki sekä iskunvaimennus, ja ne toimivat eri maastoissa – asfaltilla, kivillä ja jyrkissä rinteissä. En ole kaatunut tai liukastunut kertaakaan. Niissä on hyvä pito ja mukavuus. Ne ovat myös leveät kengät, joten niissä on tilaa, jos jalat turpoavat pitkistä kävelymatkoista."

 

"Max Cushioning -kengistä on tulleet vaelluskenkäni."

 Pitääkseen jalkansa raikkaina, Lene otti tavakseen riisua kengät ja tuulettaa jalkansa heti ensimmäiseksi taukojen tai yöpymisten aikana.

Vaikka monet puhuivat kipeistä ja väsyneistä jaloista ensimmäisten viikkojen aikana, Lene huomauttaa: "En koskaan pelännyt kenkien laittamista takaisin jalkaan seuraavana päivänä – ne oli mukavat laittaa jalkaan joka aamu, vaikka edellisenä päivänä oli kävelty monta kilometriä."

Lene kertoo, että ensimmäisen viikon ajan hän vaihtoi sukkia tunnin välein välttääkseen rakkojen syntymistä, mutta sen jälkeen siihen ei ollut enää tarvetta. "Minulla oli repun pohjalla vanhat ja kuluneet Skechers-sukkani, joita käytin yhtenä päivänä kahden tunnin ajan, mutta muuten kaikki oli Max Cushioningia."

Ymmärtäen hyvien sukkien merkityksen hän oli ostanut Ringstedistä kolme paria Skechers-sukkia, joita hän käytti Caminolla. Viimeisen parin hän heitti pois saavuttuaan Santiago de Compostelaan. Hän sanoo: "Kävelen nyt vain Skechers-sukissa. Ne ovat ilmavat ja ne istuvat todella hyvin kenkien kanssa."

 

Yksi askel kerrallaan

Erään yöpymisen aikana Lene ja hänen äitinsä törmäsivät iäkkääseen nunnaan, jonka kanssa he keskustelivat elinikäisestä vaeltamisesta ja siitä, mitä matkan varrella todella etsitään. Nunna selitti Lenelle, että kuka tahansa voi kävellä Caminon, koska kyse on vain yhdestä askeleesta kerrallaan. Lene on miettinyt tätä monta kerta ja hänelle on tärkeää korostaa, että jokainen voi tehdä saman, jos haluaa. Kyse on siitä, ettei ajattele pelkästään retken haasteita. Jos mietit Caminon vaellusta, kannattaa "vain lähteä mukaan".

Muista, että kuka tahansa voi seurata keltaisia nuolia Caminolla

Lene kertoo myös, että hän kuulee monista ihmisistä, jotka haluavat kulkea Caminon, mutta eivät koskaan pääse sinne asti. Totuus on kuitenkin se, että kuka tahansa voi kulkea Caminon, olipa hän sitten treenattu tai ei. "Olen tavannut ihmisiä, jotka vain hyppäsivät lentokoneeseen ja lähtivät matkaan. Sitä ei pitäisi pitää rajoituksena, että on hyvässä kunnosssa".

Lene sanoo: "Kuka tahansa voi seurata keltaisia nuolia". Caminon keltaiset nuolet ovat tärkeä osa vaellusreittiä ja ne näyttävät tietä. Nuolimerkit on maalattu puihin, kiviin, liikennemerkkeihin, seiniin ja muihin pintoihin ja ne osoittavat suunnan reitin seuraavaan pysähdyspaikkaan tai nähtävyyteen. Nuolet ovat maalattu keltaisiksi ja ne ovat tyylitelty simpukan muotoisiksi, mikä on pyhiinvaellusreitin symboli. Keltaiset nuolet ovat tärkeitä, sillä ne auttavat pysymään reitillä ja varmistavat, ettet eksy matkan varrella.

Caminon


Älä mieti esteitä

Caminon kulkeminen oli matka, josta Lene tulee aina olemaan kiitollinen – kokemus, jota hän ei koskaan unohda.

Lene on myös valmis lähtemään uudelle Caminon matkalle ja tällä kertaa hänen miehensä tulee mukaan Portugalin reitille. Hänen jalkansa pysyvät hyvänä uusien Max Cushioning -kenkien ansiosta, joita hän tietysti käyttää matkalla.

"Rohkaisen kaikkia, jotka harkitsevat Caminon kulkemista, ottamaan rohkeasti vauhtia ja lähtemään tälle uskomattomalle matkalle. "

Lenen paras neuvo on: Jos harkitset Caminon vaeltamista, tee se!