10 hauskaa faktaa jaloista

10 hauskaa faktaa jaloista
 • Sisällysluettelo

Etsitkö uusia kenkiä, mutta et ole täysin varma, minkä kenkäparin valitsisit? Tiedämme tunteen – valinnanvaraa on paljon.

Olemme koonneet 10 hauskaa faktaa jaloista, joihin voit tutustua pohtiessasi kenkien valintaa. Jalkamme ansaitsevat hyvän tuen ja mukavuuden.

 


Miksi emme siis oppisi hieman lisää jaloistamme? Laajenna jalkatietoutta 10 hauskan faktan avulla.

 1. Jalkaterällä ja nilkalla on monimutkainen, mekaaninen rakenne, joka koostuu 26 luusta, 33 nivelestä ja yli 24 lihaksesta.

 2. Keskiverto ihminen ottaa 8 000–10 000 askelta päivässä. Tämä on noin 184 000 kilometriä tavallisen eliniän aikana – se vastaa maapallon kiertämistä yli neljä kertaa!

 3. Ihmisen jalat ovat harvoin täysin samankokoiset.

 4. Tavallisena kävelypäivänä jalkoihin kohdistuu satojen tonnien suuruinen paine, joka vastaa täyteen lastattua sementtikuorma-autoa.

 5. Jaloissa on noin 250 000 hikirauhasta, jotka tuottavat jopa puoli litraa hikeä joka päivä.

 6. Jalat ovat päivän päätteeksi suurimmillaan.

 7. Naisilla on jalkavaivoja neljä kertaa useammin kuin miehillä. Tämä johtuu suurelta osin jalkinevalinnoista, kuten korkeista koroista ja kengistä, joissa on terävä ja kapea kärki.

 8. Vauvat ovat lattajalkaisia 3-vuotiaiksi asti.

 9. Varpaankynnet kasvavat hitaammin kuin sormenkynnet – noin 1 mm kuukaudessa. Uuden varpaankynnen kasvaminen kestää 5–6 kuukautta.

 10. Tibialis anterior -lihas liikuttaa jalkaa ylöspäin ja Tibialis posterior -lihas kannattelee ja tukee jalkaa.

Me Skechersillä olemme varmoja, että löydät tyylikkäät, mukavat ja tukevat kengät, jotka ovat laadultaan ja muotoilultaan erinomaiset. Muista, että jalkasi ansaitsevat parhaan mahdollisen mukavuuden 😊